Categories: Nieuws

Tim den Hartog

Delen

Heb je de deadline gemist voor de AanZET-subsidieaanvraag? Er is goed nieuws: later dit jaar is er een nieuwe kans om te profiteren van extra budgetten voor de aanschaf van een emissievrije vrachtwagen.

Sinds 26 maart 2024 was het mogelijk om de AanZET-subsidie aan te vragen, gericht op de aankoop van een emissieloze vrachtwagen. Binnen een dag was de beschikbare subsidie reeds uitgeput, gezien de enorme hoeveelheid aanvragen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de regels aangepast, waardoor dit jaar meer ondernemingen in aanmerking kwamen. Zo kon elk bedrijf maximaal één elektrische vrachtwagen per dag subsidiëren.

Extra budget op komst
De AanZET-subsidie heeft elk jaar een grote belangstelling genoten. Het ministerie overweegt daarom een extra budget van ongeveer 25 tot 30 miljoen euro vrij te maken voor bedrijven die willen investeren in zero-emissie vrachtwagens. Meer details volgen na de behandeling van de voorjaarsnota. Voor dit aanvullende budget wordt een nieuwe inschrijvingsperiode geopend, waarschijnlijk in het najaar. Blijf op de hoogte via onze website voor updates over de heropening van de AanZET-subsidieaanvraag.

Persoonlijk advies van Den Hartog Charging
Ben je geïnteresseerd in de overstap naar een elektrische vrachtwagen of de verdere elektrificatie van je wagenpark? De experts van Den Hartog Charging staan voor je klaar met informatie en advies.

Leave A Comment

Related Posts