Categories: Nieuws

Tim den Hartog

Delen

Optimaal Energiebeheer: Het Smart Charging-systeem van Den Hartog Charging

Overweegt u laadinfrastructuur te installeren, maar maakt u zich zorgen over het efficiënt beheren van de beschikbare stroom? Het Smart Charging-systeem maakt het mogelijk om voertuigen extern op te laden, terwijl de interne bedrijfsmachines blijven draaien zonder het elektriciteitsnet te overbelasten. In deze blog zullen we uitleggen hoe dit systeem werkt en welke voordelen het kan bieden voor uw organisatie.

Veel organisaties zijn momenteel bezig met de overstap naar elektrische voertuigen als onderdeel van hun inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit omvat verschillende soorten voertuigen, zoals bestelbusjes, vrachtwagens, bakwagens en personeelsauto’s. Als voorbeeld: om deze transitie te ondersteunen, heeft een bedrijf grootschalige laadinfrastructuur geïnstalleerd met meer dan 100 laadpunten op hun bedrijfslocatie.

De overgang naar elektrisch laden brengt echter nieuwe uitdagingen met zich mee. De energiebehoefte varieert gedurende de dag, en het upgraden naar een zwaardere elektrische aansluiting om piekmomenten op te vangen, kan kostbaar zijn. Bovendien is dit niet altijd mogelijk vanwege de beperkingen van het elektriciteitsnet.

In dergelijke situaties kan Den Hartog Charging een slim controlesysteem implementeren om organisaties te helpen hun energiebehoefte optimaal te beheren. Dit systeem, bekend als Dynamic Load Balancing, past de laadsnelheid aan wanneer er extra stroom nodig is voor bedrijfsmachines, bijvoorbeeld wanneer transportbanden worden ingeschakeld. Het systeem houdt ook rekening met de zonne-energie die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet door zonnepanelen, waardoor overbelasting wordt voorkomen.

In sommige gevallen is het ook wenselijk om zelfopgewekte zonne-energie op te slaan in accu’s, zodat deze op een slimme manier kan worden ingezet en zo groene stroom naar de laadpunten wordt geleverd. Den Hartog Charging kan een volledige integratie van alle energiebronnen realiseren, waardoor een optimaal en duurzaam energiebeheer mogelijk is.

Wilt u weten hoe dit systeem geïntegreerd kan worden in uw situatie, zodat u ook kunt beginnen met laden? Neem contact met ons op!

Leave A Comment

Related Posts