Openbare laadpaal aanvragen
Bent u een particulier die een laadpaal nodig heeft via de gemeente?
Dan kunt u hieronder het formulier invullen en zorgen wij dat de juiste stappen genomen worden om zo snel mogelijk een laadpaal bij u in de buurt te plaatsen. We houden u op de hoogte van de ontwikkeling en zorgen samen met de gemeente voor een snel realisatie proces.
"*" geeft vereiste velden aan
Hoe werkt de aanvraagprocedure van een nieuwe laadpaal in jouw buurt?
Den Hartog Charging zorgt ervoor dat een openbare laadpaal binnen 4 tot 8 maanden* klaar is voor gebruik. Dit wordt bereikt door samen te werken met verschillende partijen die elk hun expertise leveren. Samen streven we ernaar om de laadpaal zo snel mogelijk in jouw gemeente te plaatsen, zodat steeds meer mensen elektrisch kunnen gaan rijden!
*Mits de netbeheerder en de gemeente normale doorlooptijden hanteren en er geen bezwaar wordt ingediend.
Stap 1: Indienen van een aanvraag
Heeft jouw buurt behoefte aan (extra) laadpalen? Dien dan een aanvraag in via het aanvraagformulier.
Bij het invullen van het aanvraagformulier kun je zien of jouw gemeente een partner is van Den Hartog Charging (de gemeente staat vermeld in het keuzemenu). Alleen als jouw gemeente een partner is, kunnen wij laadpalen plaatsen. Als jouw gemeente nog geen partner is en je toch een laadpaal wilt, stuur dan een e-mail naar info@denhartogcharging.com
Stap 2: Beoordeling van de aanvraag
Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen, controleren we of er op de opgegeven locatie behoefte is aan een (extra) laadpaal. We reageren binnen ongeveer 10 werkdagen op de aanvraag!
Stap 3: Locatie bepalen
We gaan nu samen met de gemeente op zoek naar een geschikte locatie voor de laadpaal. Zodra de locatie is bepaald, zal de gemeente een verkeersbesluit publiceren. De publicatie van het verkeersbesluit kan variëren per locatie en duurt meestal 3 tot 8 weken. Tijdens deze periode beoordelen verschillende functionarissen, zoals de politie en verkeersdeskundigen, de voorgestelde locatie.
Stap 4: Verkeersbesluit gepubliceerd en bezwaarperiode
Nadat het verkeersbesluit is gepubliceerd, ontvang je van ons een bericht. Vanaf de publicatiedatum hebben omwonenden een periode van 6 weken om bezwaar in te dienen.
Stap 5: Afhandeling van bezwaren (indien van toepassing)
Als er geen bezwaren bij de gemeente worden ingediend, kunnen we doorgaan naar de volgende stap. Als er echter wel bezwaren zijn (of zelfs meerdere), moet de gemeente deze zorgvuldig afhandelen. Dit kan enkele weken vertraging veroorzaken of zelfs leiden tot annulering of wijziging van de locatie. We houden je op de hoogte als er bezwaren zijn.
Stap 6: Plaatsing en aansluiting van de laadpaal
Zodra het verkeersbesluit definitief is, zetten we alles in werking om de laadpaal zo snel mogelijk te laten plaatsen en aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. We werken hiervoor samen met gecertificeerde aannemers. Houd er echter rekening mee dat er momenteel een wachtrij is voor plaatsingen, dus het kan nog één tot enkele maanden duren voordat de laadpaal daadwerkelijk wordt geplaatst. Het kan ook voorkomen dat de fysieke laadpaal al aanwezig is, maar nog moet worden aangesloten. Je kunt controleren of de laadpaal is aangesloten door te kijken naar het knipperende lampje, dat elke 30 seconden knippert. Als er geen lampje brandt, betekent dit dat de laadpaal nog niet is aangesloten.
Stap 7: Tijd om op te laden!
De laadpaal is geplaatst, aangesloten en online! We sturen je direct een bericht, zodat je meteen kunt beginnen met laden. Geniet van het rijden in je elektrische auto!
Tarieven Gemeentes
Hier vindt je de prijzen die Den Hartog Charging hanteert voor serviceproviders (eMSP’s), dit zijn de partijen die laadpassen verstrekken. Deze tarieven gelden ook voor ad hoc laden zonder laadpas. De serviceproviders (eMSP’s) berekenen deze tarieven op hun eigen manier aan hun klanten door. Als je laadt met een laadpas, kun je de tarieven die voor jou van toepassing zijn, raadplegen via jouw serviceprovider.
Den Hartog Charging hanteert een tarief van: € 0,48 per kWh inc BTW*
Den Hartog Charging hanteert GEEN connectietarieven.
Bij Den Hartog Charging hanteren we eerlijke tarieven. We streven ernaar transparant te zijn en onze klanten te voorzien van een eerlijke en betrouwbare prijs voor het opladen van hun elektrische voertuigen. Den Hartog Charging maakt enkel gebruik van 100% groene stroom uit Nederland. We geloven in het bevorderen van duurzaamheid zonder verborgen kosten. Daarom zorgen we ervoor dat onze stroomtarieven rechtvaardig en in lijn met de marktstandaarden zijn. Bij Den Hartog Charging kun je vertrouwen op eerlijke stroomprijzen voor jouw laadsessies.
*Prijzen kunnen fluctueren rond betreffende tarief per kWh.